fbpx

Дрвото како материјал за уредување на домот со години го држи првото место. На пример, во норвешкиот град Киркјубаргарир има дрвена куќа од 12 век, која сè уште е населена, докажувајќи колку е издржливо дрвото.

Покрај неговата издржливост, дрвото има и други многу интересни својства.

  • Лесно е за употреба.
  • Тиково, даб, бука, махагони… секој вид дрво има свој изглед и јаки страни.
  • Материјал со долготрајна издржливост.

Овие карактеристики во комбинација со пријатниот изглед, дрвото го прават совршен материјал за украсување на ентериер. Дрвото може да се користи на различни начини во ентериерот. Ние издвоивме неколку примери:

  • Дрвени подови

Кога се користи дрво во уредување на внатрешноста честопати значи паркет. Паркетот дава луксузен изглед и дополнителна топлина во вашиот дом. Штиците доаѓаат во различни дебелини, должини и ширини. Исто така, постојат специјални форми, мозаици и слично.

Подовите во Urban Garden се од Tarkett (кликни тука за повеќе информации за материјалите).

  • Ѕидни облоги
За многу луѓе, облогата звучи малку старомодно. Но, ова дрвено покривање на ѕидовите сè уште може да биде убаво денес. Со додавање на аксесоари, се постигнува топол и атрактивен ефект.
  • Преграда

Дрвото е идеално за создавање на одвојувачки ѕид. Можете да користите вертикални штици оддалечени неколку сантиметри едни од други со цел да одвоите дневна соба и трпезарија. Ова ви овозможува да создадете своја, посебна просторија додека одржувате контакт меѓу двете области.

Извор на сликата

  • Дрвени Плафони

Дали знаете дека дрвениот плафон не се користи само во класичен ентериер? Постојат и решенија за модерни ентузијасти за стилизирање, како што е дрвената обвивка од таванот на фотографијата.

Извор на сликата

  • Врати и скали

Освен ако не користите стакло, внатрешната врата обично е направена од дрво. Некои градежници избираат да ги завршат внатрешните врати со слој на боја, додека други дозволуваат да заблеска зачудувачката дрвена структура.
Ова важи и за скалите. Дрвена скалила се атрактивни на изглед и лесни за одржување. И со лајк на боја, на вашите стари скалила може да му се даде освежен изглед.

Извор на сликата

  • Мебел

Исто како и во минатото, мебелот сепак е обично направен од дрво. Само погледнете ја масата за трпезарија, повремена маса, столови, гардероби, странични плочи, ормани за пијалоци и слично во вашиот дом. Постои добра шанса дека тие ќе бидат направени од дрво.

Но, дрвото доаѓа во различни бои и формати. Одете на празно дрво ако ви се допаѓа скандинавскиот изглед или одберете махагонска табла за ретро стил.

Станови во Урбан Гарден со предлог решенија за ентериер со дрвени елементи

Urban Garden

Објект 1.3 > Тип Б6

Urban Garden

Објект 1.3 > Тип В6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *