fbpx

Urban Garden - материјали кои ги вградуваме

Инвеститорот Мега Акустик користи квалитетни материјали при изградба на комплексот Urban Garden за да ви овозможи удобен и комфорен живот.

Енергетски блокови

 • Фасадните ѕидови, ѕидовите стан со стан, ѕидовите стан кон ходник се изведени од енергетски керамички блок (д=20 cm), од произведителот Младост, Србија.
 • Благодарение на повеќекоморната структура, а со тоа и поголемата густина на самиот блок, се подобруваат својствата на самиот блок, т.е тој има подобра топлинска и звучна изолација.

Фасадните ѕидови, ѕидовите стан со стан, ѕидовите стан кон ходник се изведени од енергетски керамички блок со д=20 cm, а кујните и бањите со д=12 од произведителот Младост, Србија.

Нивните енергетски блокови се природен и еколошки производ, кој има добра акумулација на топлина, и овозможува добра звучна изолација.

 Благодарение на повеќекоморната структура, а со тоа и поголемата густина на самиот блок, се подобруваат својствата на самиот блок, т.е тој има подобра топлинска и звучна изолација. Други карактеристики:

 • економична и брза изградба,
 • добра звучна изолација која што овозможува мирен и пријатен престој,
 • добра притисна цврстина,
 • природен и еколошки здрав производ,
 • еколошката технологија осигурува заштита на околината,
 • добра акумулација на топлина,
 • отпорност на пожари,
 • постојаната интерна контрола на квалитетот и сертификатите од домашните и странските институти се гаранција за константниот квалитет.

Kaкo гаранција на квалитетот, покрај секојдневната интерна контрола во лабораториите на нашите фабрики, сите производи поседуваат сертификати за квалитет издадени од страна на eвропски признатите институти. Исто така, сите производи CE знак (Директива на ЕУ за градежни производи 89/106/EEC) издаден од страна на CIES Институтот од Стара Загора, Бугарија кој што е овластено тело од страна на ЕУ за тестирање и сертификација на производите по стандардите на ЕУ.

blok

Термо изолација на фасада – Графитен EPS

 • Графитни плочи Фрагмат NEO SUPER F се без мирис и не содржат штетни состојки по здравје
 • Ја зголемува термоизолацијата за 20%.
 • Сивата боја, односно графитните парчиња со своите рефлекциски својства овозможуват подобра изолација од белиот стандарден стиропор.

Кон надворешната страна, блоковите се изолирани со графитен експандиран полистирен од 10 cm, над кој се нанесува мрежа и завршен слој од акрилен фасаден малтер.

Графитни плочи Фрагмат NEO SUPER F се без мирис и не содржат штетни состојки по здравје

Графитниот експандиран полистирен има својство да ја зголемува термоизолацијата за 20%. Фасадниот стиропор има сива боја, бидејќи содржи графитни парчиња кои заради своите рефлекциски својства овозможуват подобра изолација од белиот стандарден стиропор.

Тоа само по себе значи дека е потребна помала дебелина од овој слој за да постигне иста изолација како белиот. Покрај подобрите изолациски својства, графитниот стиропор и не е штетен за околината, е со постојани димензии, не иритира и не се рони и е едноставен за вградување.

Керамички плочки – Аргента

 • За бањите, кујните, ходниците и балконите во Урбан Гарден се одберени плочки од Шпанскиот производител Аргента, од колекција 2020 год. Плочките се со тело од бела паста, ласерски сечен премиум продукт.

Во 2016 година Аргента доби сертификација за квалитет ISO 9001 (ER-0006/2016) ревидирана од АЕНОР, која ја потврдува имплементацијата на системот за квалитет во производствениот процес во сите погони на компанијата и нејзините комерцијални, административни и маркетинг оддели.

Аргента произведува и продава секакви керамички решенија за sидови и подови изработени од црвено паста, бела паста, порцелан, обоена паста, полирани и нелизгачки плочки, лапато,  итн. во широк спектар на дизајни и формати, ласерски сечени.

Leave a Reply