fbpx

Urban Garden - материјали кои ги вградуваме

Инвеститорот Мега Акустик користи квалитетни материјали при изградба на комплексот Urban Garden за да ви овозможи удобен и комфорен живот.

Внатрешни и сигурносни врати

Порта Профил е грчка компанија чие име е синоним за индустријата за внатрешни врати и сигурносни врати.

Внатрешни врати – Линија Classic

 • МДФ 4 мм облога со првокласен ламинат 0.2 мм
 • Периметарски поставено бело дрво, 36мм x 36.5 mm во самото крило како потпора
 • Исполна од картонско саќе, заситено со смола
 • Странично поставен првокласен ламинат во боја како вратата, прицврстен од сите три страни
 • Первази од MDF со прави агли
 • Три шарки
 • Овална внатрешна брава од никел, со 2 клуча

Сигурносни врати

 • Изработени од електрогалванизиран челик, со двојна заштита
 • Механизам за контрола на отварање
 • 180° широко панорамско отвaрање
 • Иноксни аксесоари
 • Автоматски прилагодлив ветробран
 • Гумена периметарска рамка за изолација и амортизација
 • Два слоеви 6мм безбедносен премаз
 • Точки на заклучување
 • 4 клипови за централно заклучување
 • 1 клип за заклучување на бравата
 • 2 клипови од долната страна (14 брави) / 4 клипови од горната / долната страна (16 брави)
 • 1 клип со контролиран отвор (брава)
 • 5 фиксирани сигурносни завртки

Санитарија

 • Бојлер од 80Л аристон
 • Грејно тело на електричен регистер
 • Аlcaplast вградено казанче
 • Ideal Standard ВЦ школка со капак и меко затварање
 • Ideal Standard мијалник со полу чизмa

Фасадна и декоративна завршница

Фасадната завршница освен на балконите е Баумит систем – силиконска завршница (абрип), во бела боја. За современ архитектонски стил, завршницата на фасадата на балконите е декоративен малтер со текстура на кортен и бетон, од брендот Valpaint.

VALPAINT е водечки производител на бои и премази за внатрешна и надворешна декорација. Компанијата е основана од Фердинандо Сарти во 1988 година и се смета за една од технолошки најнапредните фирми во Италија. Ова е резултат на работата спроведена од нејзините домашни лаборатории за истражување и развој, кои исто така соработуваат со надворешни стручни хемичари и техничари за да им ги обезбедат на клиентите најдобрите решенија за нивните специфични потреби. Valpaint произведува иновативни производи со врвен квалитет, кои се исто така еколошки. Во 2006 година компанијата доби сертификација за квалитет ISO 9001, што беше следена во 2009 година со ISO 14001 еколошка сертификација за еколошката усогласеност на производните процеси.

Leave a Reply