fbpx

GREE е најголем производител на клима уреди во светот.

Со седиште во градот Zhuhai (Кина), производството се одвива во 9 фабрики ширум светот и во нив се вработени повеќе од 80.000 работници , а од кои повеќе од 5.000 се инжињери од оделот за истражување и развој. Заради големиот истражувачко-развоен одел, денес GREE е горд сопственик на повеќе од 3.500 пријавени патенти.

Денес производите на GREE континуирано се испорачуваат ширум светот и се носители на создавањето на спокојна, хармоничена ,работна и фамилијарна атмосфера. Со желба да на своите купувачи им овозможи поедноставно и удобно користење, GREE е секогаш пред нашите желби и потреби.

GREE има голем углед во светот заради квалитетот на своите производи и извонредните перформанси зад кои стојат 300 лаборатории за контрола на квалитетот.

Благодарејќи на тоа, GREE е во Кина единствена марка на клима уреди со ознака “Светска марка“, а истото му е доделено од страна на “General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine“.

Греењето и ладењето е решено со MULTI VRF Inverter систем од Gree, со капацитет од 18000 Btu/h до 42000 Btu/h SEER/SCOP (W/W) 6.1/4.0. Tемпературен опсег на работа од -20°C до +43°C.

Зошто ги одбравме овие СИСТЕМИ ЗА ЛАДЕЊЕ И ГРЕЕЊЕ?

Еден од најнапредните MULTI VRF INVERTER СИСТЕМИ од GREEго олеснуваат повеќекратниот континуитет на просторијата и за ладење и за греење. Еколошки дизајнирани ,  работат со технологија на ниска фрекфенција на инверторот што значително ја намалува потрошувачката на енергија со прилагодување на брзината на компресорот според потребното оптоварување во  просторијата. Безжичните далечински управувачи овозможуваат индивидуално подесување на температурата во секоја просторија и ја интегрираат опцијата I FEEL , интуитивно чувствувајќи ја температурата околу далечинскиот управувач со цел да го прилагодите протокот на воздух и да ја максимизираат удобноста. Еколошки по дизајн, го користи ладилното средство R401A за да генерира поладно или потопло ниво на температурата, додека најсовремениот систем за фотокоталистичко филтрирање го прочистува квалитетот на воздухот со елиминирање на 99,9% од бактериите и загадувачите. Интелигентниот инженеринг Gree + Multi значи систем со висока ефикасност со перформанси од светска класа што овозможува удобност, бескомпромисен личен стил и огромна заштеда на енергија.

Посебно внимание се одава на еколошките и здравствените барања, но и потрошувачката на електрична енергија ,нивото на бучавост и вградените материјали, со што GREE уредите се издвојуваат од уредите на останатите производители.

дизајнирани да штедат енергија

Скоро половина од енергијата што се користи во вашиот дом оди на греење и ладење. Така, донесувањето паметни одлуки со вашите системи за ладење и греење може многу да влијае на сметките за комунални услуги – и на вашата удобност.

Кога станува збор за перформанси MULTI VRF INVERTER СИСТЕМИ од GREE никогаш не ја жртвуваат моќта за удобноста. Наместо тоа, тие се тивки како шепот, а неверојатно моќни.  Уникатниот инвертер на ГРЕЕ е дизајниран да  ја одржува постојана заштеда на температура и енергија при многу мала фреквенција со минимална вибрација и поголема стабилност, намалувајќи го нивото на звукот на надворешната единица.

заштита на околината

Бидете и вие дел од заштита на околината.

Студиите покажуваат дека стандардните клима уредиможе да биде извор на загадувачи во затворен простор како што се алергени, прашина и мувла, распрскувајќи ги овие загадувачи низ целиот дом. Спротивно на тоа, MULTI VRF INVERTER СИСТЕМИ од GREE имаат напреден систем кој го филтрира и прочистува воздухот што се испушта во домот. Кај одредени модели на MULTI VRF INVERTER СИСТЕМИ од GREEсо фотокоталистички филтер, до 99,9% од бактериите и вирусите може да се елиминираат и да се подобри квалитетот на воздухот во вашиот дом.

Leave a Reply